На Харківщині вперше на 15 років засуджено експоліцейського за держзраду

17:37  |  21.07.2023
На Харківщині вперше на 15 років засуджено експоліцейського за держзраду

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Харківської обласної прокуратури суд визнав винним експоліціянта за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

Прокурори у суді довели, що торік, у червні, чинний сержант поліції — начальник конвою відділення №3 взводу №3 роти №2 батальйону конвойної служби ГУНП в Харківській області добровільно перейшов на бік ворога та співпрацював з російськими загарбниками, які окупували місто Куп‘янськ.

Він добровільно обійняв посаду «и.о. начальника группы конвойной службы», а у подальшому отримав ще більшу прихильність від окупантів та став «командиром отделения охраны конвоирования подозреваемых и обвиняемых ИВС Отдела полиции №1 (дислокация г. Купянск)».

Однією з його основних задач було конвоювання затриманих окупантами місцевих мешканців. За свою роботу зрадник отримував щомісячно 70 тисяч російських рублів.

Напочатку цього року правоохоронці затримали чоловіка у Куп‘янському районі в порядку ст. ст. 208, 615 КПК України.

21 липня колегія суддів Червонозаводського районного суду м. Харкова винесла обвинувальний вирок щодо зрадника. Йому призначено покарання у виді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна, яке є його особистою власністю, з позбавленням на підставі ст. 54 КК України звання «сержант поліції».

У судовому засіданні чоловік свою вину визнав повністю та щиро розкаявся. Наразі триває строк на апеляційне оскарження вироку.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: