На Харківщині ворожі обстріли призвели до жертв серед мирного населення: слідчі фіксують наслідки злочинних дій окупантів

11:39  |  27.01.2023
На Харківщині ворожі обстріли призвели до жертв серед мирного населення: слідчі фіксують наслідки злочинних дій окупантів

Фото: hk.npu.gov.ua

Збройної атаки зазнали об’єкти цивільної та житлової інфраструктури. Під вогнем російських військових опинилися населені пункти Харківського, Куп’янського та Чугуївського районів області. Є загиблі та поранені. Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

Минулої доби в зону вогневого ураження потрапила територія Куп’янської громади. В результаті обстрілу приватних будинків в смт Дворічна загинули чоловік та жінка.

26 січня противник атакував смт Козача Лопань Харківського району. Окупанти застосували проти мирного населення реактивні системи залпового вогню «Град».

До лікарні госпіталізовано 69-річну жінку, яку дістали з-під завалів власного будинку. Через вибухи снарядів частково зруйновано кілька приватних домоволодінь та транспортний засіб.

У Вовчанську внаслідок ворожих артобстрілів поранення отримала 60-річна місцева мешканка. Вибухами пошкоджено низку приватних осель та багатоквартирний будинок, виникла пожежа в торговельному закладі.

Вранці ворог вдарив зі ствольної артилерії по місту Куп’янську. Снаряди влучили в приватний сектор. Внаслідок події пошкоджено житлові будинки.

На місцях влучань снарядів працювали слідчі та експерти, які задокументували наслідки обстрілів.

Відкриті кримінальні провадження за статтею 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: