На Харківщині висаджують нові дерева за президентською програмою «Зелена країна»

14:28  |  30.03.2023
На Харківщині висаджують нові дерева за президентською програмою «Зелена країна»

Фото: kharkivoda.gov.ua

Цієї весни в Харківській області планують висадити щонайменше 1,2 мільйона сіянців деревних порід.

У межах президентської програми «Зелена країна» лісничі господарства регіону вже почали висадку. Близько 556 тисяч саджанців висадили у Жовтневому, Зміївському та Гутянському господарствах. Серед сортів дерев, які висаджують на Харківщині – сосни звичайні та сосни кримські.

«Лише на території Жовтневого господарства майже 6,8 тисячі гектарів площі заміновано. До того ж та частина господарства, що простягається по Золочівській громаді, все ще перебуває під обстрілами окупантів. Де дозволяє безпекова ситуація, висаджуються нові дерева. Адже ми маємо відновлювати ресурси вже зараз», — зазначив заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов.

Загалом 164,5 тис. га лісових насаджень області потребують проведення робіт з розмінування. Через це профільні фахівці не можуть провести ретельну перевірку угідь та встановити факти пожеж, незаконних порубів і стану деревини. За останніми даними, дистанційним зондуванням було встановлено понад 2 тисячі теплових аномалій.

Нагадаємо, внаслідок дій окупантів на Харківщині могло вигоріти 20 тисяч гектарів лісу. Збитки екосистемі регіону можуть сягати сотень мільярдів гривень.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Оставьте комментарий

*

  1. Елена 19:23 | 30.03.23

    Было бы хорошо, чтобы не только высаживали, но охраняли. В Харькове банды комунальщиков уничтожают деревья города, а дворники, уничтожают газоны. Больно на все это смотреть. Скорей бы выборы, чтобы поменять эту, застрявшую в совке, власть на цивилизованную.

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: