На Харківщині викрито ще одну колаборантку, яка обійняла керівну посаду при окупантах

14:33  |  21.02.2024
На Харківщині викрито ще одну колаборантку, яка обійняла керівну посаду при окупантах

Фото: hk.npu.gov.ua

В червні 2022 року 53-річна мешканка смт Савинці, перебуваючи у тимчасово окупованому місті Балаклія Ізюмського району, погодилася на співпрацю з окупантами та обійняла посаду «помічника начальника Савинського територіального відділу». Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

Жінка організовувала та проводила збори мешканців селища Савинці, на яких обговорювалися питання щодо призначення на посади начальників секторів Савинського територіального відділу.

Проводила наради з працівниками територіального відділу та надавала їм розпорядження щодо виконання певних робіт.

Займалась питанням підбору працівників та агітувала місцеве населення щодо працевлаштування до незаконного органу окупаційної влади, розв’язувала питання щодо організації роботи відділу та його матеріально-технічного забезпечення, брала участь у нарадах керівників.

В рамках кримінального провадження слідчі ВП № 1 Ізюмського РУП ГУНП в Харківській області під процесуальним керівництвом Ізюмської окружної прокуратури заочно повідомили про підозру у скоєнні злочину, передбаченому ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: