На Харківщині викрито «керівницю відділення» окупаційної пошти, яка організовувала поширення пропагандистських газет в Ізюмі

15:02  |  05.09.2024
На Харківщині викрито «керівницю відділення» окупаційної пошти, яка організовувала поширення пропагандистських газет в Ізюмі

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру 51-річній жінці у пособництві шляхом надання засобів для здійснення інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором та її окупаційною адміністрацією, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 6 ст. 111-1 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

За даними слідства, мешканка Ізюма під час окупації міста свідомо та добровільно пішла на співпрацю з ворогом. Вона обійняла посаду «начальника отделения почтовой связи №4 Коммунального предприятия Почта Изюма».

Колаборантка надавала доручення підпорядкованим їй листоношам поширювати серед населення пропагандистські газети «Изюмский телеграфъ», «Харьков Z» та «Красная звезда».

У них містились кремлівські наративи «про освобождение Украины от нацистов и фашистов». На шпальтах цих «видань» заперечували збройну агресію рф проти України, прагнучи посіяти у суспільстві недовіру до політичного керівництва України та ЗСУ.

Враховуючи, що люди не мали доступу до інтернету та українських медіа в цілому, проросійські газети мали навʼязати їм думку, що росія не є ворогом та «турбується» про український народ.

Правоохоронці викрили колаборантку. Її взято під варту без права внесення застави строком на 60 діб.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: