На Харківщині викрито чергового шанувальника «руського миру»: підозрюваний — співробітник «Укрзалізниці»

13:26  |  25.04.2024
На Харківщині викрито чергового шанувальника «руського миру»: підозрюваний — співробітник «Укрзалізниці»

Фото: hk.npu.gov.ua

Чоловік пропонував знайомим працевлаштуватись у новостворений окупаційною владою підрозділ т.зв. «державне підприємство «Куп’янська залізнична дорога» та стверджував, що при росії буде порядок. Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

Під час тимчасової окупації Куп’янського району 52-річний чоловік публічно закликав колишніх колег-залізничників до співпраці з державою-агресором російською федерацією.

Він пропонував знайомим працевлаштуватись у новостворений окупаційною владою підрозділ т.зв. «державне підприємство «Куп’янська залізнична дорога». Він стверджував, що «при росії буде порядок та висока заробітна плата».

Дізнавачі Куп’янського РВП ГУНП в Харківські області за процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури Харківської області повідомили чоловіку про підозру за ч. 1 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: