На Харківщині викрили жінку, яка співпрацювала з окупаційною владою

12:45  |  23.04.2024
На Харківщині викрили жінку, яка співпрацювала з окупаційною владою

Фото: hk.npu.gov.ua

Під час окупації селища Дворічна місцева мешканка влаштувалась на роботу в незаконно створеному органі окупаційної влади. Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

Правоохоронці встановили, що 43-річна мешканка селища Дворічна добровільно влаштувалась на роботу в незаконно створеному органі окупаційної влади, а саме у так званій «військо-цивільній адміністрації Куп’янського району Харківській області».

Зловмисниця обійняла посаду «виконуючої обов’язки помічника начальника Дворічанського територіального управління». На вказаній посаді жінка здійснювала організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції.

Зловмисниця, використовуючи досвід роботи у сфері адміністративного управління, сприяла становленню та функціонуванню законів держави-агресора на окупованих територіях Куп’янського району Харківської області.

Слідчі Куп’янського РВП ГУНП в Харківській області за процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури Харківської області повідомили жінці про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років, з позбавленням права обіймати певні посади, або займатися певною діяльністю на строк до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: