На Харківщині викрили ще одного пристосуванця, який під час захоплення селища Великий Бурлук працював на ворога

11:20  |  14.06.2023
На Харківщині викрили ще одного пристосуванця, який під час захоплення селища Великий Бурлук працював на ворога

Фото: hk.npu.gov.ua

Під час окупації смт Великий Бурлук чоловік добровільно погодився обійняти посаду «виконувача обов’язків старшого інспектора-чергового відділу адміністративно-господарського забезпечення Великобурлуцького територіального управління» при окупаційній адміністрації держави-агресора. Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

Зловмисник забезпечував охорону адміністративної будівлі та здійснював контрольно-пропускний режим. Також в його обов’язки входило ведення книги обліку відвідувачів.

За даним фактом було відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального Кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Дізнавачі відділення поліції № 1 Куп’янського РВП ГУНП в Харківські області за процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури Харківської області повідомили 31-річному чоловікові про підозру у скоєнні злочину.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: