На Харківщині викрили правоохоронця, який разом зі спільниками «обчистив» ангари з добривом місцевого сільгосппідприємства

14:37  |  23.08.2023
На Харківщині викрили правоохоронця, який разом зі спільниками «обчистив» ангари з добривом місцевого сільгосппідприємства

Фото: dbr.gov.ua

Правоохоронці повідомили про підозру колишньому правоохоронцю та двом його спільникам, які кілька місяців обкрадали склади одного з агропідприємств Харківщини. Про це повідомили в Державному бюро розслідувань.

Встановлено, що правоохоронець отримав інформацію про зберігання на складах сільгосппідприємства великої кількості вартісних добрив та іншої продукції.

Він вирішив викрасти товар для перепродажу. Правоохоронець залучив до оборудки своїх знайомих, які працювали на цьому підприємстві і мали доступ до складів.

Фігуранти детально організували свій задум. Викрадення продукції відбувалось під час чергування правоохоронця на блок-посту, розташованого поряд. Таким чином автомобілі без перешкод перевозили награбоване.

Викрадену продукцію, в основному добрива, зловмисники складували на подвір’ї батьків правоохоронця. Загалом спільники встигли вивезти приблизно 20 тонн добрив, а також майже 4 тонни сої. Вартість викраденого оцінюється у понад 500 тис. грн. Фігуранти перепродували товар місцевим мешканцям.

Під час чергового «візиту» на склади з добривами фігурантів затримали правоохоронці.

Наразі їм повідомлено про підозру за фактом крадіжки майна, вчиненої в умовах воєнного стану, організованою групою (ч. 3 ст. 15 ч. 4, 5 ст. 185 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: