На Харківщині викрили колаборанта, який передав окупантам техніку для будівництва укріплень

15:47  |  11.01.2023
На Харківщині викрили колаборанта, який передав окупантам техніку для будівництва укріплень

Фото: facebook.com/ssu.kharkiv

Співробітники СБУ встановили, що до колабораційної діяльності причетний 66-річний мешканець Куп’янського району Харківської області, начальник служби безпеки однієї з виробничо-комерційних фірм, що видобуває корисні копалини. Про це повідомили в Управлінні СБУ в Харківській області.

На початку збройної агресії зловмисник добровільно надав російсько-окупаційним військам територію підприємства, склади й ангари для розміщення військової техніки, боєприпасів та особового складу збройних формувань держави-агресора.

Надалі він також віддав ворогу належні фірмі транспортні засоби та навантажувач, які він попередньо перегнав з території підприємства до себе додому.

Встановлено, що ця техніка використовувалася рашистами для перевезення будівельних матеріалів та зведення фортифікаційних споруд проти Збройних Сил України.

Співробітники СБУ встановили місцеперебування колаборанта та повідомили йому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Наразі зловмиснику обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Викриття та затримання колаборанта здійснювали співробітники Управління СБУ в Харківській області за процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: