На Харківщині викрили колаборанта, який організовував масові заходи на окупованих територіях для підтримки держави-агресора

14:19  |  05.02.2024
На Харківщині викрили колаборанта, який організовував масові заходи на окупованих територіях для підтримки держави-агресора

Фото: facebook.com/VladislavAbdula

Служба безпеки зібрала доказову базу на ще одного колаборанта, який добровільно співпрацював з незаконною владою держави-агресора. Про це повідомив речник УСБУ в Харківській області.

За даними слідства, влітку 2022 року фігурант очолив «Балаклійський будинок культури Ізюмського району Харківської області».

На цій псевдопосаді чоловік організовував та проводив публічні заходи у місті Балаклія, спрямовані на підтримку держави-агресора та її окупаційної адміністрації.

Колаборант особисто приймав участь в урочистих заходах, а також забезпечував окупантів звукопідсилюючої та іншою технікою для їх проведення.

Зокрема, під час святкування річниці заснування міста Балаклія представники ворожої адміністрації публічно закликали підтримати їх та окупацію міста військами рф.

Напередодні деокупації Ізюмського району колаборант втік на територію росії.

На підставі зібраних співробітниками СБУ доказів зловмиснику оголошено заочну підозру за ч. 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: