На Харківщині викрили чоловіка у збуті наркотиків

13:43  |  08.02.2023
На Харківщині викрили чоловіка у збуті наркотиків

Фото: hk.npu.gov.ua

Зловмисник вирощував рослини коноплі в спеціально обладнаних гроубоксах. Загальна вартість вилучених наркотиків за цінами чорного ринку України становить близько 1 мільйона гривень. Про це повідомили в пресслужбі ГУ НП в Харківській області.

7 лютого працівники відділення поліції № 2 Харківського РУП № 1 спільно зі співробітниками Управління боротьби з наркозлочинністю в Харківській області ДБН затримали 29-річного жителя Харківщини, який займався вирощуванням елітних рослин коноплі з подальшим виготовленням канабісу та збутом наркотиків на території Харкова та Харківської області.

В будинку за місцем мешкання чоловіка поліцейські виявили гроубокс, обладнаний електролампами, термометром, вентиляторами, в якому в горщиках для квітів росли кущі коноплі.

Аналогічний гроубокс був виявлений в домоволодінні, за яким наглядав чоловік.

Під час обшуків всього вилучено близько 5,5 кг канабісу та 22 рослини коноплі. Загальна вартість вилученого за цінами чорного ринку України становить близько 1 мільйона гривень.

Досудове розслідування проводиться в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає позбавлення волі від 6 до 10 років з конфіскацією майна.

Чоловік затриманий в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Слідчі дії тривають.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: