На Харківщині викрили чергового ворожого пособника, який співпрацював з окупантами

16:08  |  14.03.2023
На Харківщині СБУ викрила чергового ворожого пособника, який співпрацював з окупантами

Фото: facebook.com/ssu.kharkiv

В ході стабілізаційних заходів у звільнених районах Харківської області, Служба безпеки викрила ще одного ворожого поплічника, який з початку повномасштабного вторгнення перейшов на бік ворога і відкрито підтримував збройну агресію рф проти України. Про це повідомили в Управлінні СБУ в Харківській області.

Співробітники СБУ встановили, що 56-річний чоловік налагодив тісні робочі та ідеологічні стосунки з представниками окупаційної адміністрації. Так зловмисник незаконно обійняв посаду виконуючого обов’язки директора «Балаклійського хлібоприймального підприємства».

Встановлено, що перебуваючи на цій «посаді», він налагодив контакт з представниками окупаційної влади та отримав дозволи на ведення підприємницької діяльності задля власного збагачення.

«Керівник» підприємства впроваджував ведення господарської діяльності у повній взаємодії з «посадовцями» країни-агресора.

Зокрема він брав участь в нарадах окупаційної адміністрації міста Балаклія, на яких отримував вказівки щодо подальшого провадження господарської діяльності підприємства, отримував гуманітарну допомогу в якості заробітної плати працівникам підприємства, а також звертався до начальника окупаційної міліції, щоб отримати пропуски на кожного працівника для вільного переміщення, попри комендантську годину.

Наразі йому повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: