На Харківщині відбулося виїзне засідання Комітету Верховної Ради України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг

13:18  |  17.04.2024
На Харківщині відбулося виїзне засідання Комітету Верховної Ради України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг

Фото: kharkivoda.gov.ua

Члени комітету обговорили функціонування об’єктів критичної інфраструктури на прифронтових територіях, зокрема на Харківщині.

Внаслідок ворожих ракетних атак енергетична інфраструктура Харківщини зазнала суттєвих пошкоджень. Тому наразі діють аварійні відключення світла. Як підкреслив начальник ХОВА Олег Синєгубов, до регіону уже надходить допомога у вигляді генераторів, палива від міжнародних партнерів та інших областей України.

«На сьогодні намагаємося дотримуватися планових відключень електроенергії для населення – 2-3 години на добу. Поступово цю ситуацію будемо виправляти. Принагідно хочу подякувати Офісу Президента, Уряду, Міністерству енергетики, Міністерству внутрішніх справ за надану допомогу. Адже досі відповідні служби працюють над ліквідацією наслідків ракетних ударів», – сказав Олег Синєгубов.

Голова Комітету Верховної Ради України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус під час обговорень з USAID та Міжнародною організацією з міграції наголосив, що наразі Харківська область має стати пріоритетною для надання допомоги.

«Готуємо проєкти підтримки, зокрема, для Харківської області. До прикладу, розглядається можливість встановлення сонячних електростанцій на лікарнях. Зі свого боку будемо робити все можливе, щоб допомогти Харківщині відновити електро- та теплопостачання. Хочемо тримати руку на пульсі і розуміти, які подальші кроки потрібні від нас, як від парламенту», – зазначив Андрій Герус.

У ході засідання доповіли представники громад Харківщини та народні депутати України. Ними до розгляду були винесені такі питання: забезпечення спеціалізованим транспортом, допомога в підготовці до нового опалювального сезону та компенсація заборгованості за комунальні послуги у жителів деокупованих територій.

«Метою нашого сьогоднішнього виїзного засідання було побачити на власні очі результати ворожої атаки на енергетику Харківщини. На комітеті заслухали доповідь кожного з керівників відповідних структур, які працюють нині в регіоні. Обговорили стратегії щодо відновлення енергетичних об’єктів Харкова і Харківської області. Також взяли до уваги звернення від голів громад Харківщини, адже в кожного є свої особливі потреби. Тож зібрали багато інформації, котру нам необхідно буде пропрацювати і ухвалити відповідні рішення», – зауважив народний депутат Олексій Красов.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: