На Харківщині ухвалили програму надання соціальних послуг та психологічної допомоги

15:23  |  23.12.2023
На Харківщині ухвалили програму надання соціальних послуг та психологічної допомоги

Фото: kharkivoda.gov.ua

На черговій сесії облради 23 грудня ухвалили Програму розвитку соціальних послуг та психологічної допомоги в Харківській області на 2023 – 2027 роки. Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов зазначив, що на реалізацію Програми передбачено виділити 48,9 млн грн.

«Особливо важливо сьогодні забезпечити комплексний підхід для подолання складних життєвих обставин кожної людини. З цією метою в області проводиться консолідована робота з запровадження ефективної системи надання соціальних послуг та послуг у сфері ментального здоров’я. Так, майже 29 млн грн спрямуємо з обласного бюджету на Програму і передбачаємо співфінансування з місцевих бюджетів в розмірі 20 млн грн. Тобто виконання Програми буде здійснюватися за активної участі всіх територіальних громад Харківської області», – сказав Синєгубов.

Також Програму розвитку соціальних послуг та психологічної допомоги презентували під час форуму соціальних працівників.

Заступниця начальника Харківської ОВА Віта Ковальська розповіла, що програма складається з інформаційних та організаційних заходів, методичного забезпечення, а також психіатричної допомоги та соціально-психологічної підтримки.

Одним з важливих кроків буде збільшення обсягів навчання соціальних працівників. Так, на базі Харківського обласного центру соціальних служб створено навчально-методичний центр для підвищення професійних компетентностей з питань психологічної допомоги та психосоціальної підтримки.

«Програмою передбачено посилення системи надання соціальних послуг та психологічної допомоги, зокрема за рахунок створення центрів життєстійкості в усіх територіальних громадах області, дитячих просторів з кімнатою психосоціальної підтримки для батьків, обладнання приміщень для занять школи батьківської компетентності, запровадження послуг денного догляду та підтриманого проживання, соціальне замовлення», – прокоментувала Віта Ковальська.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Оставьте комментарий

*

  1. Елена 19:51 | 23.12.23

    И для кого эта помощь? Для оккупантов, когда они захватят Харьков?

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: