На Харківщині судитимуть шлюбну аферистку

12:50  |  29.06.2023
На Харківщині судитимуть шлюбну аферистку

Фото: hk.npu.gov.ua

Зловмисниця підшукувала жертви серед чоловіків-іноземців на сайтах знайомств та обманним шляхом отримувала кошти на свій банківський рахунок. Потерпілий громадянин США перерахував шахрайці майже 13 тисяч доларів США. Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

Правопорушення викрила кіберполіція Харківщини спільно зі слідчими Харківського районного управління поліції № 2 у співпраці з Центром скарг про злочини в Інтернеті (Internet Crime Complaint Center) Федерального бюро розслідувань США та Глобальним центром взаємодії у кіберпросторі (Global Cyber Cooperative Center).

Правоохоронці встановили, що 45-річна жінка розміщувала оголошення на сайтах знайомств та спілкувалася з чоловіками-іноземцями від імені 22-річної дівчини.

В ході листування з жертвою зловмисниця виказувала зацікавленість у довготривалих відносинах та шлюбі, розміщувала привабливі фото молодої дівчини. Надалі спонукала чоловіків переказувати гроші на її банківський рахунок під різними приводами.

За результатами проведеного обшуку за місцем мешкання фігурантки вилучили мобільні телефони та банківські картки. Встановлено потерпілого. Громадянин США перерахував шахрайці майже 13 тисяч доларів США.

За даним фактом завершено досудове розслідування за ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Обвинувальний акт направлено до суду. Їй загрожує до 8 років позбавлення волі.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: