На Харківщині судитимуть підприємицю, яка під час окупації Балаклії стала «начальницей медслужбы»

17:25  |  06.06.2023
На Харківщині судитимуть підприємицю, яка під час окупації Балаклії стала «начальницей медслужбы»

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

Ізюмською окружною прокуратурою Харківської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо 54-річної жінки за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

Досудовим розслідуванням встановлено, що під час окупації міста Балаклія Ізюмського району місцева мешканка добровільно пішла на співпрацю з російськими загарбниками.

Вона обійняла посаду так званого «начальника медслужбы Балаклейского териториального управления» при окупаційній адміністрації, змінивши профіль своєї діяльності. До захоплення міста військовими зс рф жінка була власницею аптек у місті.

Колаборантка проводила наради, надавала працівникам вказівки щодо їх діяльності, брала участь у нарадах під керівництвом окупаційної влади м. Балаклія, приймала на роботу працівників, організовувала фінансування лікарень та видачу заробітної плати у російських рублях.

Наразі обвинувачена перебуває під вартою. Її судитимуть у Балаклійському районному суді Харківської області.

Досудове розслідування проводили слідчі СУ ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в Харківській області.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: