На Харківщині судитимуть колаборанта, який добровільно прихистив окупантів та ремонтував їхню техніку

14:03  |  12.11.2022
На Харківщині судитимуть колаборанта, який добровільно прихистив окупантів та ремонтував їхню техніку

Фото: hk.npu.gov.ua

Мешканець села Гракове підтримував збройну агресію росії проти України. Під час окупації села добровільно прихистив, годував ворогів та ремонтував їхню техніку. Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

Як встановили поліцейські Чугуївського районного управління поліції, під час тимчасової окупації села Гракове 57-річний місцевий мешканець підтримав збройну агресію рф, добровільно пішов на контакт з росіянами та допомагав їм.

Чоловік безкоштовно надавав послуги з ремонту  військової  техніки держави-агресора, а також добровільно поселив окупантів у своєму будинку та забезпечував їх продуктами харчування.

Завдяки цьому він  мав привілеї перед іншими місцевими мешканцями та міг безперешкодно переміщуватись по території окупованого села.

В ході досудового розслідування поліцейські зібрали достатньо доказів щодо причетності чоловіка до протиправної діяльності, що стало підставою для повідомлення йому про підозру у скоєнні злочину, передбаченому ч. 4 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

11 листопада слідчі Чугуївського районного управління поліції завершили досудове  розслідування, а обвинувальний акт за процесуальним керівництвом Чугуївської окружної прокуратури скерували на розгляд суду.

Санкція статті передбачає до 5 років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: