На Харківщині створили Центр координації протимінної діяльності (відео)

15:19  |  26.09.2024
На Харківщині створили Центр координації протимінної діяльності

Фото: kharkivoda.gov.ua

До відкриття Центру долучилися заступник Міністра економіки України Ігор Безкаравайний, начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, представники профільних департаментів обласної військової адміністрації, правоохоронних органів та міжнародних. Про це повідомили в ХОВА.

«Центр координації протимінної діяльності при Харківській ОВА покликаний об’єднати зусилля органів влади, правоохоронців, екстрених служб, волонтерів та міжнародних організацій. Його мета – мінімізувати загрози, пов’язані з вибухонебезпечними предметами та знизити їхній вплив на життя людей», – сказав Ігор Безкаравайний.

Нова структура буде здійснювати діяльність через залучення фахівців для збору та моніторингу інформації про стан протимінної діяльності у регіоні, забезпечуючи керівництво області актуальними даними. Для цього буде розроблено спеціалізований програмний комплекс, який включатиме карту протимінної діяльності та базу даних.

Цей комплекс дозволить відстежувати всі процеси у сфері розмінування в реальному часі, а також аналізувати стан кожного окремого об’єкта на забруднених вибухонебезпечними предметами територіях.

«Створення Центру координації протимінної діяльності є важливим кроком у захисті населення Харківської області від наслідків повномасштабної війни, яка триває. Щодня перед нами постають все нові виклики. Впровадження сучасних методів розмінування та ефективної взаємодії між організаціями допоможе не лише знешкодити вибухонебезпечні предмети, а й поліпшити умови життя та безпеку жителів регіону. Хочу подякувати Міністерству економіки України, особисто Юлії Свириденко та її заступнику Ігорю Безкаравайному за увагу до Харківщини, підтримку та співпрацю», – сказав Олег Синєгубов.

Одним з важливих напрямів роботи Центру – організація збору та аналізу інформації про стан справ у постраждалих громадах, а також відстеження потенційних загроз. Це дозволить відповідним службам своєчасно реагувати на виклики й розробляти ефективні стратегії для розмінування територій Харківської області.

Фахівці нової структури також вестимуть просвітницьку роботу серед населення, підвищуючи рівень обізнаності про ризики, пов’язані з вибухонебезпечними предметами.

Зокрема, для оперативного реагування на заяви громадян буде створено цілодобову гарячу лінію – 0-800-33-10-40. Звернення також можна буде залишати через спеціальні форми зворотного зв’язку.

По завершенню заходу, між Харківською ОВА та Центром протимінної діяльності, а також Бюджетною установою «Центр гуманітарного розмінування» було підписано Меморандум про співпрацю у сфері протимінної діяльності.

Очолив Центр заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов, який координуватиме всі процеси. Важливу роль відіграватимуть Департамент цивільного захисту ХОВА, а також представники правоохоронних органів, урядові й неурядові організації у сфері протимінної діяльності.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: