На Харківщині ще один заклад охорони здоров’я підключили до автономного джерела опалення

18:44  |  20.04.2024
На Харківщині ще один заклад охорони здоров'я підключили до автономного джерела опалення

Фото: kharkivoda.gov.ua

В Чугуєві встановили котельню потужністю 600 кВт, яка здатна забезпечити опаленням приміщення лікарні площею близько 6000 квадратних метрів. Про це повідомила заступниця начальника Харківської ОВА Олена Логвинова.

Реалізувати проєкт вдалося завдяки плідній співпраці Харківської ОВА, Міністерства охорони здоров’я та ВООЗ.

«Одним із пріоритетних завдань на сьогодні є створення умов для повної автономності 43 медзакладів регіону, які увійшли до спроможної мережі, за трьома показниками – опалення, електроенергія, водопостачання. Це питання перебуває на контролі начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова», – повідомила Олена Логвинова.

За її словами, наразі 10 закладів охорони здоров’я області вже забезпечені резервними котельнями, 6 – резервним водопостачанням, 2 – повністю автономні. Крім цього, всі заклади охорони здоров’я Харківщини забезпечені електрогенераторами.

«Через війну Україна продовжує страждати від атак, кількість яких збільшується. Посилені удари росії, в тому числі в Харкові, призвели до смерті та поранень сотень людей і залишили мільйони без тепла, електрики та води. Оскільки війна йде вже третій рік, вона може зруйнувати спроможність системи охорони здоров’я надавати основні послуги та задовольняти потреби населення в галузі охорони здоров’я. Зараз інвестування в систему охорони здоров’я має вирішальне значення для вирішення нагальних потреб, викликаних війною, а також для закладення основи для більш здорової та стійкої України в майбутньому», – зазначив представник ВООЗ в Україні Ярно Хабіхт.

Заступниця начальника ХОВА подякувала Міністерству охорони здоров’я України й партнерам із ВООЗ за увагу до регіону та системну підтримку.

«Продовжуємо спільно розвивати медичну сферу та підвищувати якість надання послуг у Харківській області», – підсумувала Олена Логвинова.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: