На Харківщині СБУ затримала колаборантку, яка очолювала «центр надання соціальних послуг» окупантів

15:40  |  31.03.2023
На Харківщині СБУ затримала колаборантку, яка очолювала "центр надання соціальних послуг" окупантів

Фото: facebook.com/ssu.kharkiv

Служба безпеки викрила та затримала під час стабілізаційних заходів у деокупованих районах Харківщині ще одну колаборантку, яка добровільно співпрацювала з незаконною владою держави-агресора. Про це повідомили в Управлінні СБУ в Харківській області.

Поплічницею окупантів виявилася 38-річна мешканка селища Шевченкове Куп’янського району.

Із серпня до вересня 2022 року вона очолювала так званий «територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) військово-цивільної адміністрації Куп’янського району (Шевченківське відділення)».

На посаді «в.о. завідуючої центру» жінка фактично сприяла становленню і зміцненню російської влади на тимчасово окупованій території Куп’янського району.

Вона отримувала в окупаційній адміністрації так звану «гуманітарну допомогу», організовувала її розповсюдження серед місцевих жителів та своїх підлеглих, створюючи ілюзію, неначе рашисти з турботою ставляться до жителів окупованих територій.

В додаток до «гуманітарки», через цей «центр» розповсюджувалася ворожа пропагандистська газета «Харьков Z», у матеріалах якої заперечувалася збройна агресія рф проти України та пропагувалася легітимність окупаційної влади.

Також, на цій керівній посаді колаборантка виконувала інші організаційно-розпорядчі функції: брала участь у нарадах керівництва окупаційної влади, проводила збори підлеглих, приймала на роботу нових працівників та організовувала їх роботу.

Після звільнення району від російських загарбників зловмисниця залишилася у селищі і намагалася уникнути передбаченої законом відповідальності. Втім, оперативники спецслужби викрили її злочинну діяльність та затримали.

На підставі зібраних оперативниками СБУ доказів жінці повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Наразі їй обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: