На Харківщині СБУ повідомила про підозру колаборанту, який впроваджував інформаційну політику кремля на окупованих територіях

13:14  |  09.07.2024
На Харківщині СБУ повідомила про підозру колаборанту, який впроваджував інформаційну політику кремля на окупованих територіях

Фото: facebook.com/VladislavAbdula

Служба безпеки України викрила та задокументувала протиправну діяльність колаборанта, який займався «приєднанням» регіону до складу росії. Про це повідомив речник УСБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Ним виявився 51-річний житель Вовчанська, який на початку повномасштабного вторгнення добровільно пішов на співпрацю з ворогом і увійшов до складу місцевої окупаційної адміністрації. Там чоловік очолив «відділ внутрішньої політики».

На цій посаді він допомагав ворогу створити вертикаль незаконних органів управління на тимчасово окупованій території міста Вовчанськ.

Фігурант організовував проведення пропагандистських заходів на підтримку держави-агресора та окупаційної адміністрації.

Встановлено, що зловмисник давав вказівки щодо розміщення реклами, банерів, газет та символіки рф на території Вовчанського району.

Крім того, він агітував місцеве населення співпрацювати з окупантами й особисто відбирав кандидатів на роботу до «відділу внутрішньої політики».

Після деокупації підозрюваний втік на непідконтрольні території й наразі переховується від слідства.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). За такий злочин йому загрожує до 10 років позбавлення волі.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: