На Харківщині СБУ оголосила підозру місцевій мешканці, яка на початку війни відмовилася повертатися на службу і залишилася допомагати окупантам

11:48  |  01.03.2024
На Харківщині СБУ оголосила підозру місцевій мешканці, яка на початку війни відмовилася повертатися на службу і залишилася допомагати окупантам

Фото: facebook.com/VladislavAbdula

На Харківщині Служба безпеки зібрала докази дезертирства та співпраці з окупантами з боку ексспівробітниці регіонального управління Державної прикордонної служби України. Про це повідомив речник УСБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Зловмисницею виявилася мешканка смт Куп’янськ-Вузловий Харківської області, технік прикордонного пункту пропуску «Тополі». У мирний час через цей пункт здійснювався пропуск залізничного транспорту у бік російської федерації та у зворотному напрямку.

Після захоплення рашистами пункту пропуску «Тополі» і окупації Куп’янського району прикордонниця відмовилася виконувати накази своїх командирів щодо повернення на підконтрольну територію України та продовження військової служби.

Натомість вона почала добровільно співпрацювати з окупаційною владою держави-агресора та обійняла посаду у незаконно створеному російськими загарбниками підприємстві – т.зв. «государственном предприятии «Купянская железная дорога»».

Цей господарський суб’єкт займався задоволенням потреб окупаційної влади у вантажних та пасажирських перевезеннях по захопленій території України та до росії, а також забезпечував перекидання з території рф військової техніки, боєприпасів та живої сили противника для подальшого ведення загарбницької війни в Україні.

У липні 2022 року ворожа пособниця отримала посаду «інженера 1 категорії служби кадрів» і займалася підбором до фейкової «залізниці» нових колаборантів і пособників ворога. За свою роботу вона отримувала 45 тисяч рублів на місяць.

Під час деокупації регіону зловмисниця втекла на територію держави-агресора, де поки що переховується від українського правосуддя.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки заочно повідомили їй про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 4 ст. 408 (дезертирство, вчинене в умовах воєнного стану);
  • ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору).

За такі злочини винній загрожує 12 років позбавлення волі.

Тривають комплексні заходи для встановлення її місця перебування та притягнення до відповідальності за вчинені нею злочини.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: