На Харківщині сапери ДСНС протягом тижня знешкодили 640 боєприпасів (відео)

15:59  |  26.06.2023
У Барвінківській громаді на Харківщині на міні підірвався тракторист

Фото: facebook.com/DSNSKHARKIV

За минулий тиждень піротехнічні підрозділи ДСНС виїжджали на знешкодження вибухонебезпечних предметів 292 рази. Про це на брифінгу повідомив речник ГУ ДСНС України в Харківській області Євген Василенко.

Він підкреслив, що сапери ДСНС продовжують працювати на деокупованих територіях, виїжджають на розмінування ліній електропередач, а також за заявками громадян до приватного сектору.

«Наразі на Харківщині працює 33 піротехнічні розрахунки ДСНС, 169 саперів та 66 одиниць техніки. На даний час ними обстежено 3 тис. 120 га території, більше ніж 2 тис. км ліній електропередач. Було виявлено та знешкоджено 71 тис. 738 вибухонебезпечних предметів», – повідомив Євген Василенко.

За даними речника ГУ ДСНС України в Харківській області, минулого тижня 4 цивільні особи, серед яких одна дитина, підірвалися на вибухонебезпечних предметах. 19 червня отримав осколкове поранення голови та лівої ноги 52-річний житель міста Ізюм.

За попередніми даними, чоловік проводив господарчі роботи, розпалив багаття, в результаті вибуху невідомого ВНП він отримав поранення. Цього ж дня на березі річки поблизу села Оскіл Ізюмського району в результаті детонації протипіхотної міни постраждав 32-річний чоловік.

23 червня в результаті вибуху протипіхотної міни отримав множинні поранення тіла та рук 73-річний чоловік. Це сталося в селі Артемівка Печенізької громади Чугуївського району. Чоловік у лісі підняв протипіхотну міну “пелюстку”, яка здетонувала.

24 червня стався випадок з підривом неповнолітньої дитини в місті Південне Харківського району. 7-річний хлопчик бавився з патроном, через детонацію отримав поранення. Наразі дитина перебуває в лікарні.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: