На Харківщині реалізуємо проєкти відновлення на понад 500 мільйонів гривень – Синєгубов (відео)

15:26  |  29.07.2023
На Харківщині реалізуємо проєкти відновлення на понад 500 мільйонів гривень – Синєгубов

Фото: kharkivoda.gov.ua

Попри бойові дії та ворожі обстріли на території Харківської області триває відновлення пошкодженої ворогом інфраструктури. Пріоритетними напрямками масштабної відбудови є житловий фонд та об’єкти соціальної інфраструктури – медичні й освітні заклади та сфера транспорту. Про це начальник ХОВА Олег Синєгубов повідомив на брифінгу.

За словами Синєгубова, відбудова постраждалих громад регіону здійснюється, зокрема, за кошти держбюджету, які були виділені з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Крім цього, використовуються співфінансування з обласного та місцевих бюджетів.

«У 2023 році в Харківській області реалізується 38 проєктів на загальну суму близько 540 мільйонів гривень. Один із найголовніших пріоритетів у цьому напрямку – відновлення житлового фонду. На сьогодні в регіоні реалізується 27 проєктів відновлення багатоквартирних житлових будинків на загальну суму близько 280 мільйонів гривень», – розповів Синєгубов.

За його словами, роботи з відновлення зараз тривають у містах Дергачі, Лозова, Чугуїв, Балаклія, смт Старий Салтів, Золочів, селах Нова Гусарівка, Рогань, Докучаєвське та інших. Разом із житловими будинками відновлюється придомова територія та соціальна інфраструктура, розташована поруч.

«Найближчим часом плануємо розпочати виконання інших проєктів відбудови. Так, уже подано 47 проєктів до Міністерства відновлення щодо виділення коштів на їх відбудову з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії на загальну суму близько 995 мільйонів гривень. З місцевих бюджетів для реалізації зазначених проєктів заплановано видатки на понад 100 мільйонів гривень», – розповів Синєгубов.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: