На Харківщині протягом доби через ворожі обстріли дістали поранення 19 цивільних людей: слідчі задокументували наслідки воєнних злочинів

11:12  |  25.08.2024
На Харківщині протягом доби через ворожі обстріли дістали поранення 19 цивільних людей: слідчі задокументували наслідки воєнних злочинів

Фото: hk.npu.gov.ua

Окупанти завдавали удари по Харкову та населених пунктах Ізюмського, Чугуївського та Куп’янського районів. Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

25 серпня близько 04:00 росіяни завдали ударів ракетою Х-59 по житловому будинку та об’єкту цивільної інфраструктури у місті Харків. Внаслідок обстрілу сталася пожежа, полум’я перекинулось на сусідній будинок. Ще один житловий будинок пошкоджено вибуховою хвилею. Постраждали четверо цивільних людей, серед яких двоє жінок і двоє чоловіків.

По місту Чугуїв росіяни завдали ракетного удару. Постраждало п’ять цивільних людей, серед яких 4-річний хлопчик та 14-річна дівчинка.

24 серпня у селі Кругляківка внаслідок ворожого артобстрілу пошкоджено два житлові будинки.

З РСЗВ «Ураган», «Град», КАБ ворог завдавав ударів по місту Куп’янськ. Пошкоджено автомобілі, житлові будинки. Дістали поранення три цивільні чоловіки.

Внаслідок ворожого артобстрілу, скидання КАБ дістали поранення п’ять цивільних жінок у селі Новоосинове. Пошкоджено до 20 житлових будинків.

У селі Колісниківка через ворожий удар КАБ-250 пошкоджено чотири житлові будинки. Поранена цивільна жінка.

По місту Балаклія росіяни завдали удару ракетою Х-59. Вщент зруйновано та пошкоджено до 15 житлових будинків та прилеглих споруд, вісім автомобілів. Постраждала одна цивільна особа, медична допомога надана на місці.

У селах Шийківка та Загризове внаслідок ворожого обстрілу КАБ горів сухостій.

На місцях подій працювали слідчо-оперативні групи, криміналісти та вибухотехніки. За фактом порушення законів та звичаїв війни слідчі відкрили кримінальні провадження за ст. 438 Кримінального кодексу України.

Триває евакуація населення з населених пунктів, які потерпають від постійних обстрілів з боку військових рф. 24 серпня поліцейські вивезли з Вовчанської громади 6 людей.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: