На Харківщині продовжують відновлювати пошкоджені окупантами дороги та мости

16:13  |  27.07.2023
На Харківщині відновили черговий міст

Фото: kharkivoda.gov.ua

Відновлення дорожньої інфраструктури Харківської області обговорили під час брифінгу 27 липня.

Як зазначив начальник Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області Андрій Алексєєв, на дорогах державного значення проводяться підготовчі роботи для капітального відновлення на 15 мостах, на чотирьох – експлуатаційне утримання, а на трьох мостах роботи вже завершили.

«Наразі ми займаємося переважно відновленням штучних споруд, які були пошкоджені внаслідок російської агресії. Так, внаслідок воєнних дій на Харківщині було зруйновано 27 штучних споруд, але в об’їзд мостів існує вже 25 тимчасових переправ. Робимо все для того, щоб дорогами можна було комфортно пересуватися. Значну увагу приділяємо безпеці руху, а саме: встановлюємо дорожні знаки, ремонтуємо тротуари, замінюємо засоби огородження тощо. Основні наші зусилля, звичайно, сконцентровані на тій частині області, яка була під окупацією», – розповів Андрій Алексєєв.

Директор ДП «Дороги Харківщини» Ігор Турченко повідомив, що в результаті військової агресії на дорогах місцевого значення області було повністю зруйновано 27 мостових споруд та частково – 2 мостові споруди.

На сьогодні ДП «Дороги Харківщини» забезпечено проїзд на 20 зруйнованих мостових спорудах. Також тривають роботи з капітального ремонту на 5 мостах.

«Цього року за погодженням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова розпочаті роботи з відновлення транспортного сполучення на тих територіях, де це дозволяє безпекова ситуація. Зокрема, основні напрямки: Мартове – Хотімля – Старий Салтів, /М-03/ – станція Гракове – Базалiївка – гребля, Барвінкове – Гусарівка на Слов’янськ та інші. Ці напрямки є важливими, оскільки з’єднують громади з обласним центром», – прокоментував Ігор Турченко.

Також цього року розпочаті роботи на автодорогах Під’їзд до смт Бабаї, села Тимченки та Під’їзд до смт Хорошеве.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: