На Харківщині правоохоронці викрили схему незаконної видачі посвідчень трактористів

16:36  |  20.03.2024
На Харківщині правоохоронці викрили схему незаконної видачі посвідчень трактористів

Фото: hk.npu.gov.ua

До її організації причетна службова особа навчального центру у селищі Пісочин. Про це повідомили в пресслужбі поліції Харківщини.

Викрили корупційну схему отримання посвідчення тракториста-машиніста сільськогосподарського виробництва категорії D1 оперативники 7-го управління (з обслуговування Харківської області) Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції та слідчі відділення поліції № 1 Богодухівського районного відділу поліції.

Відповідно до розробленого плану, окрім офіційних платежів, слухачі повинні були сплатити за іспит від 3000 до 5000 гривень. У разі відмови – неодноразове перескладання. Також послугою «успішного складання іспиту» могли скористатися і «слухачі», які жодного разу не відвідували заняття.

Необхідно було подати документи, внести офіційні та неофіційні платежі, а потім з’явитися на кваліфікаційний іспит у визначений час та дату.

За попередніми даними, корупційний «бізнес» приносив до 100 000 гривень на місяць.

Наразі службовцю повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: