На Харківщині повідомили про підозру жінці, яка намагалася «відкупити» сина

11:38  |  01.07.2023
На Харківщині повідомили про підозру жінці, яка намагалася "відкупити" сина

Фото: hk.npu.gov.ua

Мешканка Балаклії запропонувала слідчому поліції 10 тисяч гривень за непритягнення її сина до кримінальної відповідальності за скоєння крадіжки. Тепер вона сама стала фігуранткою кримінального провадження. Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

До Харківського управління внутрішньої безпеки ДВБ НПУ надійшов рапорт від слідчого одного з відділів поліції Ізюмського райуправління поліції Харківщини про пропозицію йому хабаря.

Встановлено, що 58-річна мешканка міста Балаклія звернулася до поліцейського з пропозицією надати йому неправомірну вигоду у розмірі 10 тисяч гривень. В обмін на «відкупні» жінка попросила слідчого не притягувати її сина до кримінальної відповідальності за крадіжку моторного човна.

Поліцейський від грошей відмовився та попередив, що за спробу підкупу службової особи законодавством передбачена кримінальна відповідальність. Однак жінка через кілька днів знову запропонувала гроші лейтенанту поліції.

Наразі слідчі слідчого управління та оперативники УДВБ під процесуальним керівництвом Харківської обласної прокуратури оголосили жінці про підозру за ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Фігурантці загрожує від 4 до 8 років позбавлення волі.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: