На Харківщині повідомили про підозру заступниці директора агрофірми у співпраці з окупантами

16:37  |  16.02.2023
На Харківщині повідомили про підозру заступниці директора агрофірми у співпраці з окупантами

Фото: hk.npu.gov.ua

Зловмисниця встановила стійкі робочі та ідеологічні зв’язки з представниками незаконних збройних воєнізованих формувань держави-агресора та здійснювала господарську діяльність у взаємодії з так званою «Военно-гражданской администрацией». Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

До вторгнення російської армії на територію держави 56-річна жінка обіймала посаду заступника директора публічного акціонерного товариства у селі Кіндрашівка, яке здійснювало господарську діяльність у сфері вирощування зернових, бобових культур і насіння олійних культур на території Куп’янського району.

Після окупації населеного пункту підозрювана добровільно погодилась на провадження господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором.

Заступниця директора публічного акціонерного товариства з власної ініціативи підтримувала постійний зв’язок з представниками країни-агресора, перебувала у тісних зв’язках із керівною ланкою військовослужбовців рф.

Зловмисниця користувалася привілейованим ставленням та отримала від представників окупаційних сил так званий «Патент на торговую деятельность, сферу общественного питания, сферы обслуживания населения», який був виданий незаконно створеною на території м. Куп’янська так званою «Временной гражданской администрацией Харьковской области».

Керівниця реалізувала врожай насіння соняшника 2021 року на загальну суму пʼять мільйонів рублів російської федерації на умовах подальшої сплати 5% від отриманого прибутку відповідно до патенту.

Крім того, жінка добровільно розміщувала техніку військовослужбовців рф та представників незаконних збройних формувань на території своїх складів, розташованих у с. Тищенківка Куп’янського району.

Слідчі Куп’янського районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Куп’янської окружної прокуратури за супроводженням СБУ повідомили 56-річній мешканці Харківщини про підозру у скоєнні злочину, передбаченому ч. 4 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Зловмисниця затримана у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

За санкцією статті їй загрожує позбавлення волі на строк до 5 років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: