На Харківщині посилюють мобільні групи для боротьби з «Шахедами» (відео)

19:14  |  15.11.2023
Росіяни завдали авіаційних ударів в районах Мілового, Ветеринарного та Кислівки на Харківщині - Генштаб ЗСУ

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Начальник ХОВА Олег Синєгубов в ефірі телемарафону «Єдині новини» розповів про підвищення обороноздатності регіону, евакуацію населення та темпи розмінування території.

Він наголосив, що за завданням Офісу Президента України у Харківській області збільшують кількість мобільних груп протиповітряної оборони.

«Комплектуємо підрозділи всім необхідним: автотранспортом, приладами нічного бачення, лазерними указками, прицілами, ліхтарями. Жителі відчувають результат цієї роботи, оскільки нещодавні атаки дронами, зокрема на місто Харків, відпрацювали майже на 100%. Більшість дронів були збиті. Якщо проаналізувати напрямок їхнього руху – йшли уразити критичну інфраструктуру та мережі тощо. Продовжуватимемо працювати у  цьому напрямку», – сказав Синєгубов.

Крім того, начальник ХОВА зазначив, що обов’язкова евакуація в примусовий спосіб дітей перебуває на завершальному етапі.

«Уже вивезли 268 дітей з 10 населених пунктів. Залишилося евакуювати 26 дітей. Комунікуємо з людьми щодо безпеки. Наголошуємо, що за необхідності надаємо помешкання та всю необхідну допомогу», – прокоментував Синєгубов.

Також на Харківщині триває розмінування. Нині в області працює 9 машин для розмінування, планується збільшити цей парк техніки.

«Переходимо на масштабне гуманітарне розмінування сільськогосподарських угідь. Партнери з Всесвітньої продовольчої програми ООН на вітчизняному підприємстві, яке знаходиться в Харкові, замовили декілька одиниць техніки для розмінування. У регіоні спочатку акцентуємо увагу на малих фермерських господарствах, оскільки їм самостійно фінансово складно буде це зробити», – сказав начальник Харківської ОВА.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: