На Харківщині понад 23 000 заявників отримали грошову допомогу на ремонт пошкодженого житла

15:00  |  13.09.2024
На Харківщині понад 23 000 заявників отримали грошову допомогу на ремонт пошкодженого житла

Фото: kharkivoda.gov.ua

Від початку дії програми єВідновлення до профільних комісій надійшло 39 857 заяв для отримання грошової допомоги на ремонт пошкодженого житла. Найбільше заяв подано мешканцями Ізюмського, Харківського та Чугуївського районів. Вже отримали кошти на ремонт пошкодженого житла 23 018 заявників на понад 2,1 мільярда гривень. Ще для 1 439 заявників передано на виплату компенсацію на більш як 268,1 мільйона гривень. Про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

«У кожній громаді пришвидшено роботу щодо збору відомостей про пошкоджене та знищене майно внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією російських окупантів проти жителів Харківщини. Створеними комісіями визначаються обсяги пошкоджень об’єктів нерухомого майна за даними актів комісійних обстежень та приймаються рішення щодо призначення допомоги», — повідомив Олег Синєгубов.

З використанням житлових сертифікатів за повністю знищене майно придбано 492 об’єкти нерухомого майна на території Харківської області — 374 квартири та 118 приватних житлових будинки.

Вартість придбаного житла складає більш як 823 мільйони гривень. Загалом вже скористалися житловими сертифікатами понад 700 отримувачів компенсації з Харківської області, більшість придбали житло у Харкові, Ізюмській та Чугуївській територіальних громадах, решта – на території Київської, Львівської, Дніпропетровської, Полтавської, Закарпатської та інших областей.

Водночас в 36 територіальних громадах Харківської області профільними комісіями сформовано 3 157 сертифікатів з надання компенсації за знищене майно на більш як 4,4 мільярда гривень.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: