На Харківщині поліцейські затримали чоловіка, якого підозрюють у серії крадіжок

16:14  |  08.09.2023
На Харківщині поліцейські затримали чоловіка, якого підозрюють у серії крадіжок

Фото: hk.npu.gov.ua

З початку 2023 року до поліції надходили звернення громадян про крадіжки з магазинів. На даний час відомо про 26 таких фактів. Зловмисник вчиняв крадіжки в містах Лозова, Первомайський, Зміїв, в Слобідському, Новобаварському та Холодногірському районах міста Харків. Про це повідомили в пресслужбі поліції Харківщини.

Встановлено, що перед вчиненням злочину зловмисник маскувався. Він переодягався у військову форму та прикривав обличчя. Також при собі завжди носив сокиру.

За вказаними фактами відкрито кримінальні провадження за ч. 4 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України.

Поліцейські встановили особу зловмисника. Ним виявився 38-річний переселенець з Донецької області. Чоловік мешкав в місті Первомайський. Раніше він був судимий за крадіжку та нанесення середньої тяжкості тілесних ушкоджень.

На даний час чоловіку повідомлено про підозру по трьох епізодах крадіжок на території Лозівського району.

В ході досудового розслідування працівники сектору кримінальної поліції встановили, що 11 червня зловмисник, взявши з собою сокиру та фомку, прибув до смт Краснопавлівка.

Проник до одного з магазинів селища та викрав металевий сейф. Своїми діями він завдав матеріальної шкоди на суму 6 755 гривень. Потім в іншому магазині відтиснув замикальний механізм металопластикового вікна та проник до нього.

Викрав грошові кошти в сумі 6000 гривень. Майже через пів години зловмисник викрав ще з одного магазину 600 гривень.

7 вересня працівники Лозівського районного відділу поліції спільно зі співробітниками Управління карного розшуку ГУНП в Харківській області провели санкціонований обшук за місцем мешкання 38-річного чоловіка. Під час обшуку виявлена вогнепальна зброя та інші речові докази.

Слідчі Лозівського районного відділу поліції за процесуального керівництва Лозівської окружної прокуратури повідомили чоловіку про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає до 8 років позбавлення волі. Щодо зловмисника обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб.

На даний час вживаються заходи щодо повідомлення чоловіку про підозру по інших фактах крадіжок на території Харківської області.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: