На Харківщині підготували вибухотехніків

18:24  |  07.06.2022
На Харківщині підготували вибухотехніків

Фото: kharkivoda.gov.ua

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов із народними депутатами Олексієм Красовим і Павлом Якименком відвідали Міжрегіональний центр гуманітарного розмінування та швидкого реагування.

Це унікальний центр підготовки саперів, аналогів якому немає в Україні. На цій території протягом багатьох років проводилися комплексні навчання з гасіння пожеж, розмінування, хімічної безпеки тощо.

Вітаючи випускників із завершенням підготовки, голова ОВА відзначив важливість їх спеціальності в умовах повномасштабної російської агресії.

“На вас покладено дуже небезпечну та дуже відповідальну місію. Уже більше 100 днів щодня російськи окупанти обстрілюють Харків та міста і села Харківщини. Тонни боєприпасів щодня падають на нашу землю, несучи смерть і руйнування. І багато цих боєприпасів не вибухають одразу та залишаються небезпечними ще протягом дуже довгого часу. І тільки ви зможете знову зробити безпечними наші вулиці, парки, сквери, поля і ліси”, — сказав Олег Синєгубов.

Він зауважив, що українські захисники відігнали ворога від Харкова та уже звільнили 23 населені пункти області. Там поступово відновлюється мирне життя. Але окупанти діють вкрай підступно, тікаючи з наших міст і сіл, вони мінують усе, що тільки можуть – узбіччя доріг, приватні будинки, школи та дитячі садки. І в уже звільнених населених пунктах мирні люди підриваються на російських мінах.

“Всі звільнені території потребують дуже ретельного розмінування. Отже у вас попереду дуже багато роботи. Але я впевнений, що ви виконаєте її максимально швидко і зробите Харківщину знову безпечною”, — підкреслив голова обласної військової адміністрації.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: