На Харківщині одне з укриттів обладнали «розумною» системою керування

17:03  |  06.09.2023
На Харківщині одне з укриттів обладнали «розумною» системою керування

Фото: kharkivoda.gov.ua

Розроблена харківськими IT-спеціалістами система дозволяє автоматично відкривати двері в укриття при сигналі повітряної тривоги. Пілотний проєкт реалізували в одному з навчальних закладів Пісочинської громади. Про це повідомили в Харківській ОВА.

«Приміщення обладнане датчиками руху та камерами відеоспостереження, що дає змогу оперативно відстежувати безпекову ситуацію в укритті. Питання надійності укриттів та безперешкодний доступ людей до них тримаємо на особливому контролі. Адже від цього залежить життя та здоров’я наших співгромадян», – розповів начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Однією з найголовніших переваг «розумної» системи є її автоматизованість.

«Коли починає лунати сигнал «Повітряна тривога» smart-система спрацьовує, двері до укриття відчиняються автоматично і громадяни мають можливість скористатися ним безперешкодно та оперативно. Це пілотний проєкт, але надалі, з метою покращення безпекової ситуації, будемо рекомендувати реалізувати його іншим громадам області», – розповів директор Департаменту соціального захисту ХОВА Іван Сокол.

Для більшої зручності та надійності дверима до укриття також можна керувати за допомогою NFC-ключів та застосунку для смартфона, а вся інформація про роботу системи, включаючи фото та відео файли з камер спостереження, зберігається у хмарному сервері, зазначив представник IT-компанії-підрядника Ігор Зосимов.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: