На Харківщині керівник туристичного гуртка гуртка розбещував дітей — поліція

15:21  |  04.11.2023
На Харківщині керівник туристичного гуртка гуртка розбещував дітей - поліція

Фото: Сергій Болвінов/Facebook

У Харківській області правоохоронці затримали 83-річного керівника туристичного гуртка, якого підозрюють у розбещенні дітей. Чоловік вів секцію пішохідного туризму для школярів з Шарівського ліцею. За сумісництвом він працював двірником в навчальному закладі. Про це Facebook повідомив очільник слідчого управління Нацполіції в Харківській області Сергій Болвінов.

За  його словами, на початку навчального року 2021-2022 чоловік розбещував 11-річних шестикласниць, які ходили до нього на гурток.

Про це стало відомо лише,  коли одна з дівчаток все ж наважилася розповісти про це своїй мамі.

“Розповідь дитини шокує та обурює. Дівчинка каже, що під час занять керівник гуртка гладив руками її груди, попу та статеві органи. Вона намагалася пручатися, вириватися, але педофіл завжди робив це, коли одягав дітей у туристичне спорядження, та маскував свої збочення під допомогу”, – розповів Сергій Болвінов.

Інформацію про розбещення з боку 83-річного чоловіка підтвердили дві однокласниці дівчинки, які теж ходили на заняття до туристичного гуртка.

За даними очільника слідчого управління Нацполіції, чоловік вчиняв сексуальне насильство над шестикласницями неодноразово та умисно, попри те, що вони відштовхували його від себе, користуючись відсутністю інших дорослих під час занять у гуртку.

Одначе, попри заяви школярок, колектив ліцею став на захист чоловіка.

Поліція Харківської області повідомила керівнику гуртка про підозру в сексуальному насильстві щодо неповнолітніх. Чоловікові загрожує 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення. Зараз підозрюваний, за рішенням слідчого судді, перебуває під цілодобовим домашнім арештом.

Згодом очільник слідчого управління Нацполіції в Харківській області Сергій Болвінов повідомив, що виїжджав на місце та поспілкувався з учасниками подій і слідчими особисто.

Він зазначив, що в основі оголошеної підозри лежать не просто слова, а професійна робота слідчих, фахівців та їхні змістовні висновки.

Крім того, після розголосу ситуації вже є нові звернення.

Одна з вихованок заявила, що так само зазнала насилля сексуального характеру від цього чоловіка. Ця дівчинка вже виросла та мовчала багато років. І лише нині наважилася розповісти про те, що вона пережила. Вона розповіла, що в дитинстві боялася, що батьки не повірять.

Слідчі вже поспілкувались з жінкою. Її свідчення долучено до справи.

Ця жертва відвідувала гурток ще на початку дев’яностих. Розповідає, що тоді керівник гуртка так само торкався руками її статевих органів у спортивній залі. В той час вона навчалася в молодших класах.

Дії сексуального характеру, свідчить жінка, були не лише на заняттях. За її словами, один з таких випадків стався вночі у наметі під час виїзду групи до Карпат – чоловік торкався статевих органів та ліз під спідню білизну.

“Цей випадок, як і всі інші, ми так само реєструємо та будемо ретельно розслідувати”, – наголосив Сергій Болвінов.

А також додав, що через те, що директорка ліцею, в якому учні відвідували гурток, – це дружина підозрюваного, поліція звернулися до контролюючих органів, щоб провели перевірку, а також долучили ювенальну поліцію.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: