На Харківщині ексгумували тіла п’ятьох мирних мешканців, яких вбили росіяни: серед них малюк, якому було лише 1 рік 9 місяців

13:44  |  28.11.2022
На Харківщині ексгумували тіла п’ятьох мирних мешканців, яких вбили росіяни: серед них малюк, якому було лише 1 рік 9 місяців

Фото: hk.npu.gov.ua

Двоє дітей 1 та 11 років, дві жінки та чоловік померли 9 березня під час авіаційного бомбардування збройними силами рф селища Слобожанське Балаклійської територіальної громади Ізюмського району. Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

Боєприпаси ворога влучили у багатоповерховий житловий будинок, у якому знаходились постраждалі. Фрагменти їх тіл були поховані місцевими мешканцями на цвинтарі селища.

25 листопада працівники поліції провели ексгумацію та вилучили останки загиблих та направили на судово-медичну експертизу. Попередня причина їх смерті — вибухові травми.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 15 років тюремного ув’язнення або довічне позбавлення волі.

Слідчі дії проводились працівниками відділу поліції № 1 Ізюмського РУП за процесуальним керівництвом Харківської обласної прокуратури.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: