На Харківщині двоє неповнолітніх скоїли розбійний напад на пенсіонера

15:00  |  16.06.2023
На Харківщині двоє неповнолітніх скоїли розбійний напад на пенсіонера

Фото: hk.npu.gov.ua

Підлітки нанесли чоловіку чисельні тілесні ушкодження та забрали барсетку, в якій знаходились близько 13 тисяч гривень, мобільний телефон та документи. Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

27 травня близько 22:00 в місті Мерефа правопорушники наздогнали 71-річного чоловіка та перегородили йому дорогу. Один із нападників світив ліхтариком в обличчя, а інший почав бити перехожого. Коли потерпілий упав, підлітки забрали барсетку та втекли.

За два дні співробітники сектору кримінальної поліції викрили нападників. Ними виявились місцеві мешканці 15 та 16 років. Зловмисники забрали собі гроші та мобільний телефон, а документи спалили.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 187 (розбій) та ч. 1 ст. 357 (викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження) Кримінального кодексу України.

15 червня підліткам повідомлено про підозру у скоєнні злочину. Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: