На Харківщині двоє чоловіків прикидаючись медиками обкрадали пенсіонерів

11:56  |  10.06.2023
На Харківщині двоє чоловіків прикидаючись медиками обкрадали пенсіонерів

Фото: hk.npu.gov.ua

Поки один зі зловмисників під приводом діагностики відвертав увагу стареньких, інший нишпорив по оселі. Про це повідомили в пресслужбі ГУ НП в Харківській області.

13 квітня в селищі Нова Водолага чоловіки прийшли до квартири  82-річної жінки та представились медичними працівниками, які надають допомогу особам похилого віку. Один, під приводом діагностики, наклав на очі пенсіонерки пов’язку апарату для вимірювання внутрішньочерепного тиску.

Інший тим часом нишпорив по кімнаті. Коли «медики» пішли, потерпіла виявила зникнення 100 тисяч гривень та золотих виробів.

Аналогічним способом 9 червня жертвою зловмисників стала  84-річна бабуся, мешканка селища Пісочин. У жінки викрали 10 тисяч гривень та ікони.

Працівники управління карного розшуку ГУНП в Харківській області, оперативники відділу поліції № 3 ХРУП № 1, за сприяння управління кримінального аналізу встановили, що до злочинів причетні двоє 35-річних мешканців Полтавської області, один з яких — неодноразово судимий, останній раз у березі 2020 року за майновий злочин.

Після скоєння злочину 9 червня зловмисників оперативно затримали на блокпосту у місті Валки.

Того ж дня їм повідомили про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає  позбавлення волі на строк до 8 років.

Чоловіків затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Перевіряється їх причетність до скоєння аналогічних злочинів.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: