На Харківщині для вступу до закладів вищої освіти подано 65 тисяч електронних заяв

15:24  |  25.08.2022
На Харківщині для вступу до закладів вищої освіти подано 65 тисяч електронних заяв

Фото: kharkivoda.gov.ua

Заклади вищої освіти Харківської області отримали від вступників 47 тисяч електронних заяв на здобуття ступеня бакалавра і медичного магістра; магістра – більш ніж 18 тисяч. Про це повідомили в Департаменті науки і освіти ХОВА.

«Заяви для здобуття вищої освіти приймали до 8 серпня – для вступу за результатами індивідуальної усної співбесіди та творчих конкурсів (бюджетна та контрактна форми) та до 23 серпня – для вступу за результатами НМТ», – зазначили в Департаменті.

Крім того, до закладів фахової передвищої освіти Харківщини надійшло понад 9 тисяч електронних заяв на здобуття ступеня фахового молодшого бакалавра і понад 400 – молодшого бакалавра.

Нагадаємо, 14 липня 2022 року завершилося приймання заяв на бюджет та контракт до закладів фахової передвищої освіти від вступників на основі 9-ти класів (базова середня освіта). Після цього вступники зможуть подати заяви тільки на контракт (до кінця жовтня), але якщо в закладі є небюджетні конкурсні пропозиції.

До закладів ФПО для вступників на основі повної загальної середньої освіти (11-ти класів), а також професійної або вищої освіти подати заяви на бюджет та контракт можна було до 5 серпня для вступу за індивідуальною усною співбесідою, творчим конкурсом, а до 31 серпня (18:00) – для вступу за результатами НМТ.

Загалом в Україні кількість заяв від вступників, за даними ЄДЕБО, становить 1 084 422.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: