На Харківщині чоловік зберігав вдома гранатомет, набої та форму окупантів

13:28  |  20.02.2023
На Харківщині чоловік зберігав вдома гранатомет, набої та форму окупантів

Фото: hk.npu.gov.ua

Під час санкціонованого обшуку у зловмисника виявили чималу кількість боєприпасів, а також екіпіровку, військову форму й інші речі зразка рф. Працівники Чугуївського районного управління поліції отримали інформацію, що 60-річний мешканець району зберігає вдома зброю та боєприпаси. Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

Під час проведення санкціонованого обшуку слідчими Чугуївського РУП за оперативним супроводженням співробітників УСБУ в Харківській області у чоловіка виявили три реактивні протитанкові гранати, гранатомет, артилерійський порох та понад 700 набоїв.

Крім того, правоохоронці вилучили у чоловіка військову форму, два бронежилети, три каски та інші речі зразка армії рф. Зі слів порушника, боєприпаси та екіпірування він знайшов на колишніх позиціях російських окупантів та забрав до себе додому.

Вилучені речові докази направлені на експертне дослідження.

За даним фактом відкрито кримінальні провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч. 4 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

За санкціями статей передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.

Чоловіка затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Поліцейські перевіряють затриманого на причетність до скоєння інших злочинів, пов’язаних з колабораційною діяльністю.

Слідчі дії тривають.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: