На Харківщині 15 років позбавлення волі отримав чоловік, який ґвалтував свою 11-річну сестру і займався виготовленням дитячої порнографії

13:31  |  23.02.2024
Суд

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Первомайського відділу Лозівської окружної прокуратури Харківської області суд визнав винним 31-річного чоловіка у зґвалтуванні, сексуальному насильстві, розбещенні малолітньої особи, а також виготовленні, зберіганні й розповсюдженні дитячої порнографії (ч. 6 ст. 152, ч. 6 ст. 153, ч. 2 ст. 156, ч.ч. 1, 3, 4 ст. 301-1 КК України). Йому призначено покарання у виді 15 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади чи займатися діяльністю, пов’язаною з роботою з дітьми на строк 3 роки. Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

За даними слідства, чоловік, який раніше був судимий за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості особи, вже через декілька місяців після звільнення з місць позбавлення волі знову порушив закон.

З лютого минулого року мешканець одного з населених пунктів Лозівського району фотографував статеві органи своєї зведеної 11-річної сестри, а також ґвалтував дівчинку, знімаючи це на відео.

Усе це відбувалось за відсутності інших родичів вдома, коли вони йшли у справах. Малолітня потерпіла через свій вік не могла чинити опір ґвалтівнику.

Зловмисника було викрито 20 березня 2023 року — на одній зі станцій метро у Харкові його зупинили правоохоронці й в ході огляду вмісту телефону виявили файли з дитячою порнографією.

Під час судового розгляду обвинувачений визнав свою вину.

Обвинувальний вирок виніс Первомайський міськрайонний суд Харківської області. Наразі триває строк на апеляційне оскарження.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: