На деокупованих територіях Харківщини вилучили понад 2,5 тисячі вибухонебезпечних предметів

17:54  |  28.09.2022
На деокупованих територіях Харківщини вилучили понад 2,5 тисячі вибухонебезпечних предметів

Фото: hk.npu.gov.ua

Поліцейські проводять розмінування у 49 деокупованих населених пунктах Харківщини. Про це повідомили в пресслужбі ГУ НП в Харківській області.

Так, за минулий тиждень 36 груп вибухотехнічної служби оглянули та обстежили понад 232 гектари території області. Серед завдань вибухотехніків Національної поліції – обстеження й розмінування об’єктів критичної інфраструктури, держустанов, а також розчищення місцевості від боєприпасів, мінно-вибухових пристроїв та інших вибухонебезпечних предметів.

Спеціалісти вибухотехнічної служби Нацполіції з перших днів повномасштабного вторгнення залучаються до розмінування та очищення деокупованих територій.

Так, поліцейські-вибухотехніки у складі зведених загонів проводять розмінування у 49 населених пунктах Харківщини. Підрозділи вибухотехнічної служби залучені до відпрацювання у таких населених пунктах, як Балаклея, Вовчанськ, Руська Лозова, Козача Лопань, Циркуни, Куп’янськ, Шевченкове, Вербівка, Ізюм, Золочів, Чугуїв та інші.

За тиждень роботи спеціалісти вибухотехнічної служби здійснили 116 виїздів, вилучили 2511 небезпечних предметів, а також обстежили 12 км доріг.

Зусилля вибухотехніків Нацполіції також спрямовані на розмінування місцевості задля проведення слідчих дій та оперативного документування та фіксації воєнних злочинів рф.

Національна поліція нагадує про заходи безпеки при виявленні небезпечних предметів. Якщо ви помітили підозрілий предмет, боєприпас, міну або інший вибухонебезпечний предмет – негайно повідомляйте до поліції або ДСНС.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: