На деокупованих територіях Харківщини відновлюють роботу медичних закладів

19:57  |  13.09.2022
На деокупованих територіях Харківщини відновлюють роботу медичних закладів

Фото: kharkivoda.gov.ua

Наразі Департамент охорони здоров’я ХОВА збирає інформацію щодо потреб медиків та стану приміщень медзакладів.

Так, відомо про руйнування у Вовчанській ЦРЛ. Тут після ворожих обстрілів частково пошкоджено дах харчоблоку та вибито вікна.

За інформацією Департаменту, в самій лікарні працює лікарський та молодший медперсонал. Лікарі, які були евакуйовані, також невдовзі зможуть повернутися до виконання своїх обов’язків.

Лікарня забезпечена медпрепаратами, наявне обладнання вціліло, окупантами було вкрадене службове авто.

Під час окупації було розграбовано амбулаторію сімейної медицини в селищі Білий Колодязь Вовчанської громади, Чугуївського району.

Як і Вовчанськ, ворог з перших днів війни окупував місто Куп’янськ. Куп’янське територіальне медичне об’єднання на цей час не має пошкоджень будівель закладу, на місці й обладнання. За даними Департаменту, медзаклад потребує збільшення кількості медперсоналу та пального для генераторів.

У Балаклійській ЦРЛ наразі проводять заходи щодо розмінування території. Під час обстрілів було вибито вікна в приміщеннях інтенсивної терапії, дитячої реанімації, лабораторії. Вирішується питання забезпечення медикаментами.

Розмінування триває і на території Ізюмської ЦРЛ. Лікарню зруйновано, персонал чекає на дозвіл, щоб повернутися в місто.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: