Молодшому брату, якому вже інкриміновано наведення російської ракети по Грозі, оголошено ще одну підозру

16:16  |  12.02.2024
Молодшому брату, якому вже інкриміновано наведення російської ракети по Грозі, оголошено ще одну підозру

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру 23-річному колишньому поліцейському за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

Прокурори спільно з працівниками ДБР та ДВБ Нацполу зібрали необхідну доказову базу для повідомлення про ще одну підозру молодшому брату, який причетний до ракетного удару 5 жовтня 2023 року по кафе у селі Гроза Купʼянського району. 59 мирних мешканців загинули, ще 5 отримали поранення. Серед загиблих — 8-річний хлопчик.

За даними слідства, влітку 2022 року під час окупації Купʼянська фігурант, бувши чинним правоохоронцем, добровільно перейшов на бік ворога. Він став «и. о. инспектора дорожно-патрульной службы группы дорожно-патрульной службы отдела государственной инспекции безопасности дорожного движения» у так званому «Управлении внутренних дел Временной гражданской администрации Харьковской области».

Він ніс службу на російських блокпостах, під час якої безпідставно зупиняв та вилучав автомобілі у цивільних громадян.

Згодом він отримав нову «должность» від окупантів та став «инспектором (дорожно-патрульной службы) взвода №1 отдельной роты ДПС Государственной инспекции безопасности дорожного движения».

За роботу на рф зрадник щомісячно отримував 45 тисяч російських рублів.

Перед деокупацією Харківщини підозрюваний разом зі своїм братом втік на територію рф. Обох братів звільнено з Національної поліції України.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: