Міжнародні партнери долучилися до відновлення 34 закладів освіти на Харківщині

12:56  |  12.09.2024
Міжнародні партнери долучилися до відновлення 34 закладів освіти на Харківщині

Фото: kharkivoda.gov.ua

Внаслідок дій російських окупантів пошкоджено 307 закладів загальної середньої освіти, дитсадочків – 262, 20 закладів профтехосвіти, передвищої фахової освіти – 32 та 22 заклади вищої освіти. До відновлювальних робіт долучаються міжнародні партнери. Про це говорили на засіданні Регіоанльного офісу міжнародного співробітництва під головуванням начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова.

«Окрім ремонту та будівництва захисних споруд цивільного захисту, продовжуємо реалізовувати проєкти із ремонту та відновлення пошкоджених закладів освіти. Іноземні донори та міжнародні організації долучаються до цього процесу в тих тергромадах, де дозволяє безпекова ситуація. Нині маємо 6 успішно реалізованих проєктів на 34 об’єктах», — повідомив Олег Синєгубов.

Також міжнародні партнери долучаються до облаштування, відновлення та будівництва захисних споруд в навчальних закладів, задля можливості відновити офлайн-навчання. В межах проєкту «UNITED24» планується фінансування укриття в одному з ліцеїв Лозової.

За підтримки та фінансування фонду Говарда Баффета передбачено будівництво 5 захисних споруд – 3 у школах та 2 у дитсадочках. ЮНІСЕФ виконують капітальний ремонт 3 укриттів в закладах дошкільної освіти.

«Також цьогоріч ЮНІСЕФ долучилися до облаштування класів та відновлення освітнього процесу в метрошколі. Ц класи забезпечують доступ до офлайн-освіти для 800 дітей різного віку. Навчання здійснюється у змінах, а деякі предмети залишаються у форматі онлайн, що дозволяє забезпечити безперервність освітнього процесу в нинішніх реаліях», — зазначила координаторка проєктів з освіти регіонального офісу у Харкові Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Олена Устименко.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: