Минулої ночі окупанти завдали удару ракетами С-300 по Слобідському та Шевченківському районах Харкова — Синєгубов

9:55  |  06.06.2023
Минулої ночі окупанти завдали удару ракетами С-300 по Слобідському та Шевченківському районах Харкова - Синєгубов

Фото: kharkivoda.gov.ua

Минулої ночі окупанти завдали удару ракетами С-300 по Слобідському та Шевченківському районах Харкова. Зафіксовані «прильоти» на автомобільну парковку біля аеропорту та в дорожнє покриття в середмісті. У навколишніх будинках вибило вікна, пошкоджено водогін, приватні автомобілі. Постраждалих не було. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Близько 21:00 в селі Западне Куп’янського району внаслідок ворожого обстрілу відбулася розгерметизація аміакопроводу. В момент удару аміакопровід був перекритий, у трубі залишалися технологічні залишки. Від влучання спрацювала запірна аварійна арматура, витік аміаку стався на дільниці довжиною 2,3 км. Додаткового витоку аміаку з суміжних секцій немає.

Станом на ранок 6 червня по передмістю Куп’янська та прилеглих селах аміаку в повітрі не зафіксовано. Біля Масютівки концентрація аміаку не перевищує допустимої норми. Спостереження продовжуються. Національна поліція та ДСНС інформують населення щодо дій в разі перевищення концентрації аміаку в повітрі.

Зокрема, впродовж доби під ударами окупантів опинилися населені пункти Харківського, Куп’янського, Чугуївського та Ізюмського районів області. Загарбники застосовували артилерію, міномети та ракетне озброєння.

У селищі міського типу Печеніги Чугуївського району обстрілом пошкоджено приватний будинок, загинула жінка 52 років. У місті Вовчанськ пошкоджено будівлю магазину.

У Куп’янському районі пошкоджено медичний заклад у селищі міського типу Ківшарівка. У смт Великий Бурлук госпіталізовані з пораненнями 58-річний чоловік та жінка 54 років.

Внаслідок обстрілу міста Балаклія Ізюмського району з РСЗВ «Смерч» загинув цивільний чоловік 57 років, 9 людей зазнали поранень. Пошкоджено 6 житлових будинків, господарчі споруди, автомобіль.

На трасі біля села Потихонове Куп’янського району на вибуховому пристрої підірвався трактор. Поранень дістали 2 людей.

«На лінії зіткнення тривають бої. Росіяни обстрілюють позиції наших військових, але отримують жорстку відсіч. Віримо в ЗСУ та спільно працюємо на Перемогу», — зазначив Синєгубов.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: