Минулого тижня піротехнічні підрозділи ДСНС на Харківщині виявили та знешкодили 796 боєприпасів (відео)

14:04  |  08.04.2024
До розмінування полів Харківщини залучатимуть експериментальні технології

Фото: kharkivoda.gov.ua

Загалом в Харківській області працюють 38 піротехнічних розрахунків. Від початку повномасштабного вторгнення піротехніки обстежили 5631 га території, 3158 кілометрів ліній електропередач. Впродовж минулого тижня піротехнічні підрозділи ДСНС залучалися до знешкодження вибухонебезпечних предметів 310 разів. Виявили та знищили 796 боєприпасів.

Про це під час брифінгу повідомив речник ГУ ДСНС України у Харківській області Євген Василенко.

«Загалом від початку повномасштабного вторгнення піротехнічні підрозділи ДСНС виявили та знешкодили 90 тисяч 616 вибухонебезпечних предметів. Закликаємо жителів Харківщини бути обачними особливо на деокупованих територіях. В жодному разі не можна чіпати підозрілих предметів, переміщувати їх. Відійдіть на безпечну відстань та повідомте ДСНС за номером 101 або Нацполіцію – 102», — зазначив Євген Василенко.

Минулого тижня в Харківській області сталося 50 пожеж, спричинених ворожими обстрілами. Під час атаки декількома хвилями ударних БПЛА «Shahed», який стався 4 квітня, загинули 3 рятувальників, які приїхали на гасіння пожежі.

«Рятувальники потрапили під повторний обстріл коли прибули на ліквідацію наслідків влучання. Родинам загиблих надається всебічна допомога та підтримка», — додав Євген Василенко.

Крім того, внаслідок випалювання жителями Харківщини сухостою, минулого тижня в області сталися 447 пожеж.

«Вкотре нагадуємо, що випалювання сухої трави, листя та очерету – суворо заборонено. Такі дії тягнуть за собою адміністративну відповідальність у вигляді штрафу від 3060 до 6120 гривень. Особливо небезпечно випалювати сухостій на деокупованих територіях, адже ділянки можуть бути забруднені вибухонебезпечними предметами. Боєприпаси можуть детонувати в полум’ї та наражати на небезпеку і цивільних, і рятувальників», — застерігає Євген Василенко.

 

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: