Ми планово готуємося до евакуації, але наразі підстав для неї немає — Синєгубов (відео)

14:18  |  27.08.2022
Ми планово готуємося до евакуації, але наразі підстав для неї немає - Синєгубов

Евакуація з міста Краматорськ на Донеччині. Фото: krm.gov.ua

Харківська область постійно проводить підготовку до евакуації на випадок, якщо в ній буде потреба з урахуванням військової ситуації. Про це повідомив голова ХОВА Олег Синєгубов.

Синєгубов зазначив, що на сьогодні триває планова підготовка до проведення евакуації в тому числі й в межах підготовки регіону до зими.

“Враховуючи стан нашої критичної інфраструктури, ми маємо так само передбачити можливу евакуацію із прилеглих територій до лінії зіткнення, а також із Харкова. Це планові заходи, до яких ми маємо бути готовими”, — сказав Олег Синєгубов.

Він пояснив, що підставами для примусової евакуації може бути або небезпека оточення міста, взяття інших територій регіону під тимчасову окупацію або проведення активних бойових дій на в межах населеного пункту.

“Це планові наші заходи. Однак зараз підстав для примусової евакуації з меж Харківської області й зокрема Харкова немає”, — підкреслив начальник ХОВА.

Нагадаємо, раніше MyKharkov.info повідомляли, що обов’язкову евакуацію, окрім Донеччини, планують оголосити на частині територій Харківської, Запорізької та Миколаївської областей.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: