Мешканця Харківщини підозрюють у колабораціонізмі: «зливав» окупантам проукраїнськи налаштованих односельчан

16:46  |  21.02.2023
Мешканця Харківщини підозрюють у колабораціонізмі: «зливав» окупантам проукраїнськи налаштованих односельчан

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру 47-річному чоловіку за фактом публічних закликів до підтримки рішень та дій держави-агресора (ч. 1 ст. 111-1 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

За даними дізнання, під час окупації російськими загарбниками села Осиново Куп’янського району місцевий мешканець активно закликав односелеців підтримувати дії та рішення держави-агресора.

Крім того, він казав місцевим мешканцям, що «всех детей нациков надо уничтожить» та вихваляв росіян за те, що вони платять велику зарплату.

Чоловік допомагав окупантам виявляти серед місцевих мешканців тих, які мають проукраїнські погляди, в тому числі бійців АТО, ООС.

Наприкінці березня минулого року чоловік разом зі співробітниками «Специального отряда быстрого реагирования рф» приїхав до квартири учасника АТО та брав участь у проведенні незаконного обшуку із вилученням військового спорядження.

Також встановлено, що ще на початку окупації села ворожий поплічник добровільно надав російським військовим помешкання для періодичного проживання.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: